/ БГНЕС
Според евродепутата предаването на наши граждани на друга държава може да породи сериозен прецедент
„Живеем във времена, в които се стремим да улесним онлайн търговията. Тя е спасение за много малки и средни предприятия, включително и в България. И на този фон историята с Желяз Андреев и другите обвинени българи е много неприятна”, коментира в Добрич евродепутатът Петър Курумбашев.

„От друга страна, очевидно, американското правосъдие смята, че всички, които са участвали в тази фирма, са обект на тяхното правосъдие. Има хора от тази фирма, които са с ефективни присъди. Трябва обективно да се разследва, доколко хора от най-ниското ниво на фирмата имат участие в този процес”, заяви Курумбашев.

Десетки добричлии излязоха на протест в подкрепа на съгражданина си Желяз Андреев


Въпросът според него е дали това е работа на българското правосъдие или на американското.

„Надявам се нашето правосъдие да участва в този процес и в тази оценка, а не тя да остава изцяло на страната на американското правосъдие. Нашата правосъдна система трябва да се постарае да изясни този случай, а не да го остави като едно искане, което е дошло от американска страна. Такова предаване на наши граждани на друга държава може да породи сериозен прецедент и за бъдещи такива случаи”, подчерта евродепутатът.