/ netinfo
Протести в подкрепа на Желяз Андреев. Близките на добричлията са категорични, че ще търсят всякакви начини за популяризиране на случая с цел подкрепа от обществото и решаване на казуса. Създадена е група за подкрепа на младия мъж във Facebook организират се протести в негова защита пред съдебните палати в Добрич, Стара Загора и София днес между 18.00 и 20.00 часа.

И Стара Загора на протест в подкрепа на Желяз Андреев

В Лондон също ще има протест. „Възраждане” - Лондон се обявява в подкрепа на нашия сънародник Желяз Андреев, който е заплашен с екстрадиране в САЩ и до 20 години затвор за изпъление на служебните си задължения.

Желяз Андреев: Не бях предупреден, че има ембарго срещу определени държави

Припомняме, че вчера Окръжният съд в Добрич наложи най-леката мярка за неотклонение „подписка“ на българския гражданин Желяз Андреев, издирван със заповед за арест от САЩ.

Окръжният съд в Добрич освободи от ареста Желяз Андреев

Съдът остави без уважение искането на Окръжна прокуратура за временното задържане под стража на родения в Добрич 29-годишен мъж до образуването на производство по екстрадиция по искане на компетентните власти на САЩ.

В повдигнатите обвинения срещу българския гражданин се твърди, че в качеството си на служител на позиционирана в София българска компания e нарушил ембаргото срещу Сирия, снабдявайки Сирийските авиолинии със самолетни части и оборудване, определени като стоки с двойна употреба, от доставчици в САЩ.

Подкрепяте ли търсения от САЩ Желяз Андреев? Гласувайте в анкетата ни тук.