Откриват младежки инфоцентър в Добрич
Откриват младежки инфоцентър в Добрич / netinfo
Младежки информационно-консултантски център ще бъде открит в Добрич на 1-ви март. Създаването му е част от националната инициатива „Младежка мрежа” по Програмата за младежки дейности на Държавната агенция за младежта и спорта. На откриването ще присъства зам.председателят на ДАМС Михаил Балабанов.

Държавната агенция предоставя средства в размер на 300 хиляди лева за оборудването и цялостната дейност на десет пилотни младежки информационно-консултантски центъра. В Пазарджик, Враца, Велико Търново и Благоевград работата на центровете стартира през февруари. До края на март предстои откриването на младежките центрове и във Варна, Габрово, Русе, Стара Загора и Търговище. Подобни средища за младите хора ще бъдат създадени до края на тази година във всички областни градове.

В центъра в младежкия дом младите хора в Добрич ще получават безплатни консултации за здравословния начин на живот, трудовата реализация и заетостта, младежкото предприемачество и ще провокират гражданската си активност. Там младежите ще се информират как да продължат образованието си в синхрон с нуждите на пазара и интересите си, ще участват в различни обучения за младежко лидерство и други специфични за местната младежка общност теми.