/ Община Тервел
Нови клубове са открити в селата Жегларци и Коларци, информират от община Тервел. И двете сгради, в които се помещават сега новите клубове, до момента са били с друго предназначение, а през последните години са били необитаеми и с множество увреди.
 

Нови клубове бяха открити в тервелските села Жегларци и Коларци
Община Тервел


В двете села има читалища, които се отопляват трудно през зимния сезон и не разполагат с достъпни и достатъчни по площ помещения за клубни дейности, уточняват от добруджанската община.

В резултат на искания от жителите на двете села, Община Тервел е отделила в бюджета си средства за възстановяване на двете сгради и преустройството им в клубове.

Обявиха обществена поръчка за ремонт на улици в три тервелски села

Ремонтът в с.Коларци е извършен на два етапа - през 2017 г. е ремонтирана основно цялата покривна конструкция, а през 2018 г. е направен вътрешен ремонт. Клубът разполага с две зали за събития,  кухня, сервизно и складово помещение и дворно място. Общо в начинанието са вложени 24 000 лв.

Клубът в с.Жегларци е основно ремонтирана общинска постройка.Разполага с две помещения за събития, бар плот, складово помещение, санитарен възел и външна тераса.

Стойността на ремонта и обзавеждането е 27 000 лв.