Откриха 18-то издание на театралния фестивал в Каварна
Откриха 18-то издание на театралния фестивал в Каварна / Община Каварна

В Каварна започна осемнадесетото издание на Националния фестивал на любителските театри с международно участие. То продължава до 6 юни. В града тази година се честват 135 години театрално дело и 125 години читалище "Съгласие".

Участие в тазгодишното издание ще вземат 21 любителски театрални колектива и над 300 актьори от Несебър, Горна Оряховица, Долна Оряховица, Елена, Свищов, Карлово, София, Павликени, Генерал Тошево, Добрич, Нова Загора, Козлодуй, Гълъбово, Созопол, Велинград, гр. Наводари, Република Румъния и други.

Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от жури с председател доц. Виолета Гиндева - актриса и преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски и Театрален колеж „Любен Гройс", и членове: Станка Калчева - актриса, Крум Гергицов - театровед, Филип Трифонов - актьор, Злати Златев - режисьор. Почетен гост на фестивала е Анита Тарасевич - гл. редактор на „Читалищен вестник".

Откриха 18-то издание на театралния фестивал в Каварна
netinfo

Официалната програма започна с гост-постановката на Мая Новоселска и Теди Москов „Едно малко радио". Кметът Цонко Цонев съобщи, че се надява деветнадесетото издание на фестивала да е на две сцени, като едната от тях ще бъде на покрива на читалището, който предстои да бъде превърнат в модерна сцена на открито.

Откриха 18-то издание на театралния фестивал в Каварна
netinfo