Отчетоха влошаване на безопасността на движение на територията на Второ РУ - Добрич
Отчетоха влошаване на безопасността на движение на територията на Второ РУ - Добрич / Дарик Враца - архив

Над 4000 акта за административни нарушения на правилата за движение по пътищата са съставили органите на МВР през 2015 г. в област Добрич. Данните са отчетени на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението, информираха от Областна администрация.

Важен момент в работата през изминалата година, е изработването на проекти за промяна в организацията на движение на седем броя кръгови кръстовища, обхващащи пет кръгови кръстовища на околовръстен път на Добрич и два броя на пътя за Каварна и Балчик с осигуряване на предимство на движещите се в кръга. Изработените проекти са съгласувани със сектор „Пътна полиция" и одобрени от техническия съвет при ОПУ - Добрич и „Експертния технико икономически съвет" при централна администрация на АПИ.

За отчетния период са проведени ремонти на асфалтови настилки, включващи машинно и ръчно изкърпване на обща площ 14 236 кв.м.

През 2015 г., се отчита подобряване на обстановката по безопасност на движението на територията на Първо РУ - Добрич, Балчик, Тервел и Албена. Влошаване на обстановката по безопасност на движението се забеляза най-вече на територията на Второ РУ - Добрич, където преминават основните направления от Републиканската пътна мрежа на областта.