От ВиК се мъчат да възстановят водоподаването до 18.00 ч.
От ВиК се мъчат да възстановят водоподаването до 18.00 ч. / Дарик Добрич

Възстановено е електрозахванването на помпена група "Македонка", която снабдява основно Добрич с вода, съобщи за Дарик управителят на "ВиК" Радослав Русев. В тази група сондажите се намират на различни места в полето между Шабла и Добрич, уточни той. В момента служителите на дружеството ги включват един по един, но тази дейност отнема часове и все още не е финализирана.

Надеждите са, че около 18.00 часа ще бъде пусната водата във всички части и по всички етажи в града и няма да се наложи повече спиране, каза Русев. Според него, обаче, има вероятност и за по-лош сценарий. Ако темпото, с което се подава вода, не бъде достатъчно за потреблението, ще се наложи отново налягането на бъде намалявано или питейната течност да бъде спряна между 1.00 и 5.00 ч. през нощта.

Русев уточни, че за съжаление наистина има райони в града - високите етажи на кварталите "Добротица" и "Балик", в които на практика вече от две денонощия са на сухо. Избрахме днес да спрем водата в целия град, именно за да не се получава дискриминационната ситуация някои да имат, а други - не, посочи той.

Повече информация как върви пълненето на резервоара на Добрич ще има в 16.30 ч.. Без вода на територията на областта са 19 населени места - Тянево, Житница, Ловчанци, Ново Ботево, Септемврийци, Топола, Божурец, Белгун, Селце, Крупен, Българево, Кочмар, Зърнево, Жегларци, Коритен, Змеево, Пряспа, Дропла, Кремена.