От енергийното дружество правят ремонти и кастрят клони
От енергийното дружество правят ремонти и кастрят клони / netinfo

Подмениха част от въздушната мрежа ниско напрежение по бул. "Трети март" в Добрич, съобщават от „Енерго-про". Ремонтът обхваща трасе по дължината на 13 междустълбия и е част от програмата на дружеството за 2015 г. Подменени са с нови 13 железобетонни стълбове от електроразпределителната мрежа и е монтиран 1700 метра усукан изолиран проводник. Ремонтираният участък от мрежата снабдява с електричество 51 домакинства и фирми в района.

Извършени са и дейности по поддръжка на електрически съоръжения в Балчик и Шабла, за да се подобрят сигурността и качеството на електрозахранването през активния туристически сезон. Подменени са стълбове от мрежата ниско напрежение.

Освен текущи ремонти по мрежата, специалисти на „Енерго-про Мрежи" извършиха кастрене на дървесни клони, намиращи се в близост до въздушните линии ниско и средно напрежение в района на село Дуранкулак в община Шабла. Санитарното изрязване се прави периодично, за да се предотврати възникване на аварии при силни ветрове и снежни виелици. Кастренето е съгласувано с Община Шабла.