Осъдиха добричлия за наркотици
Осъдиха добричлия за наркотици / Дарик Добрич
Условна присъда „лишаване от свобода” за срок от 1 година и 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба от 2500 лв. получи 25-годишен добричлия. До наказанието се стигна след като Окръжен съд - Добрич одобри споразумението, сключено между подсъдимия и прокуратурата.

С него страните по делото приемат за безспорно установено, че на 28 септември миналата година в Добрич, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, 25-годишният Ернестин Д. е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана с общо тегло 1.18 грама, на стойност 7.08 лева и 0.16 грама амфетамин, на стойност 4.80 лева.

3.5 години затвор и 10 000 лева глоба за добричлия наркопласьор

На същата дата и на същото място подсъдимият продал част от наркотиците на двама мъже - от село Стожер и село Житница.

Добричлията декларира пред съда, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Възпитателните грижи за условно осъдения бяха възложени на съответния районен полицейски инспектор по местоживеене на подсъдимия. Съдът разпореди иззетите като веществени доказателства наркотични вещества да бъдат унищожени.

Постановеният съдебен акт е окончателен.