/ Дарик Добрич
Ефективна присъда от 3 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим“ ще търпи 28-годишен добричлия, държал наркотици с цел разпространение. Наказанието на подсъдимия беше наложено след като Окръжен съд - Добрич одобри постигнатото между страните по делото споразумение. Мъжът ще трябва да плати и глоба от 10 000 лева, както и направените по делото разноски в размер на 248 лева.

28-годишният Милен Т. се призна за виновен в това, че на 9 март т.г. в Добрич, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - хероин, на стойност 239 лева. В мъжа е било открито самозалепващо се полиетиленово пликче с 2.32 грама хероин и още 0.34 грама хероин, разпределени в 11 ръчно свити пакетчета.

Оставиха в ареста мъж, разследван за наркотици

Подсъдимият декларира пред съда, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.
Окръжният съд разпореди иззетите като веществени доказателства наркотични вещества да бъдат унищожени, а електронна везна да се отнеме в полза на държавата. Постановеният съдебен акт е окончателен.