Остава слънчево
Остава слънчево / Дарик Нюз - архив

В по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над крайните североизточни райони, а след обяд над планините от Западна България. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен. Максималните температури ще бъдат между 27 и 32 градуса, съобщава НИМХ-БАН.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури се очаква да бъдат между 28 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 22 до 24 градуса, а вълнението ще е слабо - около 1 - 2 бала.

През по-голямата част от деня над планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове над билата главно в западната половина от страната ще се развива купеста облачност, но превалявания не се очакват. Вятърът по високите части ще е умерен, по Старопланинското било и силен от северозапад. Дневна температура на 1200 м н.в се очаква да достигне около 21 градуса, а на 2000 м - 13 градуса.

В понеделник ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове и на отделни места в североизточните и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Във вторник ще превалява на повече места главно в Източна България. Максималните температури ще се понижат с 3 - 4 градуса.