Организират състезание по риболов на язовир Плачи дол”
Организират състезание по риболов на язовир Плачи дол” / panoramio.com

За втора поредна година се организира приятелско състезание по спортен риболов на шаран за купата на язовир "Плачи дол", съобщи концесионерът на водоема Иво Пенчев.
Състезанието ще започне в 11.00 часа на 1 май, ще продължи на 2-ри, а на 3 май, отново в 11.00 часа, ще се състои награждаването на победителите.

В надпреварата ще се включат 12 отбора от по двама души. Предвидени са награди за класираните на първите три места, а също за първа уловена риба, за най-голяма риба и за най-голям карък. "Надяваме се на добро време и отлично настроение, защото участниците ще имат шанса да уловят трофеен тип риба. Не всеки, особено в нашия беден на повърхностни водни обекти район, може да си позволи да лови шаран над 20 кг или сом над 40-50 кг, каквито екземпляри в нашия язовир има доста", коментира Пенчев. Той подчерта, че дамите и децата не заплащат никакви такси при ползване на съоръженията на обекта.

Язовир "Плачи дол" се намира на 2.5 км от  Добрич. Водоемът е отдаден на концесия от октомври 2013  година. В него се отглеждат сладководни топлолюбиви риби, а от миналата година там се пускат и есетрови риби. В изпълнение на концесионната програма е  направена рехабилитация на изпускателите и останалите съоръженията на язовира, за да се гарантира неговата безопасност. Предстои в района да се обособят места за отдих, като се поставят беседки, навеси, бунгала и други преместваеми съоръжения.