Организират „Плодови междучасия срещу затлъстяването
Организират „Плодови междучасия срещу затлъстяването / netinfo

Започва Националната седмица за борба със затлъстяването, която тази година се провежда  под мотото "Плодове и зеленчуци за здраве". РИОКОЗ-Добрич се включва в инициативата като акцентира върху здравословното хранене на децата и учениците.

През цялата седмица във всички училища на града ще се организират "Плодови междучасия",  в които учениците ще закусват с любимите си плодове. В детските градини ще се направят изложби на тема "Плодове и зеленчуци за здраве". Във всички образователни заведения ще има информационни табла. Предвиждат се беседи и дискусии на теми "Здравословно хранене" и "Двигателна активност".

В читалище "Йордан Йовков", библиотека "Дора Габе" и Международния колеж по туризъм през седмицата ще бъдат обособени щандове със здравно-образователни материали за здравословно хранене и здравословен начин на живот.

Програмата предвижда още организиране на спортни състезания в училища „Отец Паисий" и"Стефан Караджа", а  децата от  училище" Климент Охридски" ще се включат в „танцово междучасие". Проявите завършват в петък, когато в Международния колеж ще бъде представено меню със здравословни ястия.