/ Thinkstockphotos
Благотворителен Коледен базар в подкрепа на малкия Дани от Добрич ще се състои от 12 до 22 декември в центъра на Добрич.

Детето е на една година и десет месеца и и е с детска церебрална парализа. То има нужда от непрекъсната рехабилитация. Средствата на родителите му вече не успяват да покриват нуждите му. Те молят за съдействие и призовават всеки, който желае, да предостави за базара предмети с коледна тематика -  сувенири, бижута, коледна украса, ръчно изработени предмети, нови играчки, подходящи за подаръци на други дечица, които родителите ще могат да купят в помощ на Дани.

Детето заминава на 14 януари на рехабилитация в Рибем, Турция, където дават не малки шансове здравословното му състояние да се подобри.

Рехабилитацията ще е продължителна и родителите не знаят с точност колко време ще е необходимо на Дани да постигне резултати. Затова провеждат кампания в негова подкрепа.

За каузата ще се набират средства и чрез благотворителна изложба-базар в Художествената галерия, която ще се открие на 19 декември в 17.00 ч., и ще продължи три дни. Там ще се предлагат картини, както и произведения на приложното изкуство. Събраните средства ще бъдат дарени за строителството на храм "Св. Лука Кримски" в кв. "Добротица" и за лечението на Дани.