Около 50 души ще избират от догодина най-добрите спортисти на Добрич
Около 50 души ще избират от догодина най-добрите спортисти на Добрич / netinfo
Предвижда се комисията за избор на най-добрите спортисти и отбори на Добрич от догодина да нарастне до 40-50 души, каза за Дарик председателят на ПК по спорт и младежки дейности към Общинския съвет Младен Матеев. Тази година спортната десятка и трите най-успешни отбора бяха определени от 16 души – журналисти и членове на спортната комисия и на кметския екип. Според Младен Матеев идеята е от 2009 година в избора на десятката да участват бивши №1 на Добрич и други изявени местни състезатели. Така според Матеев подборката ще бъде най-обективна.

За спортист №1 на Добрич за 2008 година бе определена боксьорката Светлана Каменова, която стана европейска шампионка за девойки старша възраст.

На второ място остана двойката по спортни танци Петър Даскалов и Елена Мерджанова. „Фактът, че добричлията Петър Даскалов има двойно клубно членство /в добричкия клуб „Фантастика” и в софийския клуб „Дъга”/, не е пречка да бъде класиран в добричката Десятка. Такава е световната практика. Ние оценяваме постиженията му за „Фантастика”, коментира Младен Матеев.

На трето място е щангистът Анани Ташев.

Нататък следват:

4. Владислав Матеев - тенис

5. Янко Соколов - карате

6. Венцислав Петров - хандбал

7. Илиян Илиев - хандбал

8. Емануела Янкова - лека атлетика

9. Найден Добрев - шахмат

10. Пламена Пантелеева - бокс

Най-добрият добрички отбор за тази година е мъжкият хандбален тим на "Добруджа Сплендит", следван от тенисклуб "Изида" и карате клуб "Самурай".

Награждаването на призьорите ще се състои на 22 декември от 13.00 часа в ресторанта на хотел "България". Най-добрите спортисти и треньори ще си разделят награден фонд от 10 000 лева.