Общински проект предвижда ремонт на спортна зала Добротица с държавни пари
Общински проект предвижда ремонт на спортна зала Добротица с държавни пари / Дарик Добрич

Общинският съвет на Добрич даде зелена светлина на намерението на общината да кандидатства с проект пред Министерството на младежта и спорта за обновяване и ремонт на лекоатлетическа зала и прилежащи помещения към нея, част от Спортен комплекс „Добротица”. Проектът е на обща стойност 1 млн. 818 хил.лв. и не изисква съфинансиране от страна на общината, поясни вносителят на докладната записка зам.-кметът Надежда Петкова.

В сегашното си състояние залата не отговаря на изискванията за провеждане на международни състезания на закрито, обясни Петкова и припомни, че поради тази причина Добрич не успя да се пребори за домакинство на Европейското и Световното първенство за глухи по лека атлетика.

Ремонтните дейности предвиждат цялостна реконструкция на пистата, подмяна на спортните настилки, нови седалки по трибуните, нов окачен таван в залата, подмяна на водопроводната и електроинсталация, монтаж на платформи за инвалидни колички, доставка и монтаж на специализирано спортно и медицинско оборудване.

Зала „Добротица” е единствената в България с кръгова писта на закрито. След извършването на планирания ремонт, Добрич ще може да кандидатства за домакинство на различни международни състезания, като Балканиадата по лека атлетика, в която участват близо 2000 състезатели с 400 треньори и 150 съдии.