Община Шабла - със сертификати за качеството на услугите
Община Шабла - със сертификати за качеството на услугите / снимка: Дарик Добрич

Лидерът в международната сертификация Bureau Veritas Certification удостовери качеството на услугите за граждани и фирми на община Шабла, съобщава сайтът на кметството. Официалните документи бяха връчени на тържествената сесия по повод 40 години от обявяването на Шабла за град.

Сертификатите са за качество по международните стандарти ISO 9001:2000 и ISO 14001:2004 и са акредитирани от кралската служба на Великобритания UKAS и от американската служба за акредитация ANAB. "Те са безспорно доказателство за качеството на услугите на общинската администрация на град Шабла, начин да се завоюва доверие пред външните институции много по-бързо и гаранция за устойчиво развитите и просперитет", сподели директорът на Bureau Veritas Certification България Калин Панев.

Сертификатите обхващат общинското самоуправление, административните, правните и информационните услуги за граждани и юридически лица в община Шабла. Те ще допринесат за подобряване качеството на предлаганите административни услуги и ще гарантира системен външен и вътрешен контрол на качеството.

Bureau Veritas Certification е сертифициращия орган на Бюро Веритас - международна корпорация с 640 офиса в 160 страни. Bureau Veritas Certification поставя началото на сертификацията в България през 1995 година и е лидер в областта на сертификационните услуги в сферите на качеството, екологията и безопасността с над 600 клиента в България, измежду които двадесет общини и областни администрации.