Община Генерал Тошево си партнира с Албена за туристически маршрут
Община Генерал Тошево си партнира с Албена за туристически маршрут / община Ген.Тошево

Община Генерал Тошево работи по създаването на завършен туристически продукт от маршрути, който да продължи популяризирането на културно-историческото наследство в района, съобщават от кметството. Оттам припомнят, че общината закупи една от емблематичните за този край сгради – мелницата в с.Изворово, където се развива действието на Йовковата драма „Албена”. Имотът се простира на 397 кв.м. разгърната застроена площ с прилежащ двор от 4 120 кв.м.

Това ще даде възможност да се обособи туристически маршрут, който тръгва от Историческия музей в Генерал Тошево, преминава се през музейната сбирка, посветена на Дора Габе в с. Дъбовик и стига до Йовковите места – Филиповата кръчма и Старият хамбар, училището, където писателят е практикувал в с. Красен, музеят и мелницата.

За реализирането на тази идея  кметът на Ген.Тошево Димитър Михайлов получи подкрепата и на изп.директор на КК „Албена” Красимир Станев. Мениджъри на комплекса, носещ името на Йовковата героиня, ще участват при подготовката на заданието за проекти, а също така ще съдействат с новоизградената туристическа инфраструктурата да се запознаят не само  български, но и чуждестранни туристи. По този начин чрез публично–частно партньорство Община Генерал Тошево ще оптимизира условията за развитие на екологичен, селски и тематичен туризъм, свързан с културно-историческото наследство, традиционната кухня, местният бит и занаяти, заявяват от кметството.

Община Генерал Тошево си партнира с Албена за туристически маршрут
netinfo