/ Дарик Добрич
Тържествено събрание и празничен концерт по случай празника на община Добричка ще се проведе на 26 юни от 14:00 часа в залата на ДТ „Йордан Йовков“ в Добрич, съобщиха от общината.

Три общини в Добричко подадоха кандидатури за Съвета на децата

Кметът на община Добричка инж. Тошко Петков ще изнесе празнично слово и ще отчете постигнатото през изминалата година. По традиция на тържеството ще бъдат връчени награди за „Най-добро кметство за 2018 г.”, „Най-добро населено място с кметски наместник за 2018 г.”, „Най-добро училище за 2018 г.”, „Най-добра детска градина за 2018 г.” , „Най-добро читалище за 2018 г.”.

74 възрастни хора от община Добричка ще получат почасови здравно-социални грижи

Ще бъдат отличени за своя принос към общината арендатор, земеделска кооперация, земеделски производител, промишлено предприятие, както и домакинство с най-голям принос в разделното събиране на отпадъци. 

Награди ще има за кметствата и населените места за постигнати добри резултати в пролетното хигиенизиране и почистване за 2019 година. За празничната атмосфера ще допринесе концертът на ПФА „Добруджа“ и представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“, с художествен ръководител Стоян Господинов.