Община Добрич получи приз за прозрачност и добро управление
Община Добрич получи приз за прозрачност и добро управление / Дарик Добрич

Фондацията за прозрачни регламенти присъди отличие на общинската администрация в Добрич. Призът бе връчен на кмета Детелина Николова от управителя на фондацията Петя Донова по време на тържествената сесия на Общинския съвет по повод празника на града.

„Фондацията учреди този приз за прозрачност и партньорство в работата на администрацията, в изпълнение на стратегията за иновации и добро управление на Съвета на Европа”, посочи Петя Донова. Отличието е годишно, преходно и се връчва за постижения на администрацията през изтеклата календарна година. То представлява бронзова статуетка, дело на скулптора Райнис Гелов. Съгласно регламента на конкурса, ако една администрация спечели този приз три поредни години, той остава нейно притежание. Добрич е награждаван четири пъти и статуетката ще остане в общината.

„За мен това означава устойчивост в прилагането на принципите за добро управление. Призът се определя от комисия от публични личности, която всяка година е различна, но община Добрич винаги е с една стъпка пред всички останали”, заяви Петя Донова. Тя поздрави кмета Николова за нейния упорит труд и всеотдайност.

От своя страна кметът благодари и заяви, че Добрич и добричлии заслужават такава общинска управа. „Като кмет моята грижа е администрацията да се усъвършенства непрекъснато, да постига европейски стандарати, да ги развива и обогатява и да работи в полза на своите съграждани – прозрачно, открито, дружелюбно”, подчерта Николова.