Община Балчик обявява за приватизация участието си в Албена АД
Община Балчик обявява за приватизация участието си в Албена АД / Дарик Добрич; община Балчик

Общинският съвет на Балчик проведе редовно заседание, съобщават от пресслужбата на общината. Взето е решение да се открие процедура за приватизация на участието на община Балчик в капитала на „Албена" АД с 304 570 броя безналични акции с обща стойност по номинал 304 570 лева.

Местният парламент прие максимални цени за таксиметров превоз на пътници, като дневната тарифа ще бъде не повече от 1.30 лева на километър, а нощната - 1.70 лева. Решението е продиктувано от изискването на закона за автомобилните превози, съгласно който тарифите трябва да се актуализират поне веднъж годишно.

10 000 лева финансова помощ ще бъдат отпуснати от бюджета на морския град на Младежки театър „Николай Бинев" - София. Средствата ще послужат за поставянето на новата пиеса на Стефан Цанев „Деца на света". Писателят е почетен гражданин на Балчик, живее и твори там.

От общината информират още, че нов съветник е положил клетва в Местния парламент. Деян Димитров от ГЕРБ влиза на мястото на колегата си Стефан Павлов, който загина при катастрофа този месец. До този момент Димитров работи като старши специалист в отдел "Собственост и стопанство" в администрацията на общината, поясняват оттам.