Обществен дебат за стълбовата мрежа на тролейбусен транспорт предлага арх.Коларов
Обществен дебат за стълбовата мрежа на тролейбусен транспорт предлага арх.Коларов / netinfo

Зам-кметът на Добрич Боян Коларов обяви, че е готов за обществен дебат какво да се прави със стълбовата мрежа на ликвидирания тролейбусен транспорт. „Пък и защо да не започнем да мислим искаме ли в Добрич пак да има тролейбусен транспорт -  може би по-модерен , както в модерните общини”, заяви арх.Коларов. Той очаква предложения и идеи в тази посока.

Повод за това му е дал един странен по думите му проблем с ЕНЕРГО ПРО. „Има хора, които инвестират, като строят собствени бази в промишлените зони. На една такава база от  ЕНЕРГО ПРО са доставили ток, като им сложили електромер на 500 метра от имота. Казали им – понататък не можем да дойдем, прекарайте си кабел от електромера до базата. Хората не могат да прокопаят 500 м през асфалта и после да го възстановяват.  Възниква въпросът можем ли да използваме стълбовете на тролейбусните превози, за да прекараме някакви кабелни комуникации по тази мрежа”, каза Боян Коларов.

По думите му е удачно да се предизвика дебат сред съгражданите ни какво да се прави с тази стълбова мрежа - искаме ли я или не, ще съществува ли в целия град, грозна ли е, красива ли е, на някого пречи ли му, някой иска ли я.