Облачно и мъгливо
Облачно и мъгливо / Sofia Photo Agency - архив

Времето ще остане без съществени промени. В предобедните часове в Северна България и Горнотракийската низина ще бъде облачно, на места - мъгливо.

Над югозападната част от страната и високите части на планините през нощта ще е ясно, а утре предимно слънчево, съобщиха от НИМХ към БАН.

Мъглите из Дунавската равнина ще са доста трайни. По-късно през деня ниската облачност над Тракия ще се разкъса и намалее. Разкъсвания на облачността ще има и към Предбалкана и Лудогорието. А към края на деня над южните райони от страната ще се появи разкъсана средна и висока облачност.

Вятърът в страната ще е слаб, от изток. Минималните температури сутринта ще са между -6° и -1°, по Южното Черноморие до 2°-3°. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие до 6°-9°, в Добрич - 4°, а в местата с най-трайни мъгли около -1°.

В област Добрич пътищата са частично заснежени, видимостта е добра. Температурата на въздуха в сутрешните часове в региона е в интервала от -7 до -5 градуса.