Няма да удължават изборния ден
Няма да удължават изборния ден / Дарик Добрич

Няма индикации, които да налагат удължаване на изборния процес, както това се случи по време на първия тур на 23 октомври заради дългите опашки, заяви говорителят на ЦИК Бисер Троянов.

Към 17.00 часа избирателната активност за президентските избори е 41,5 процента, а за местните избори е 46 процента. За Дарик Троянов заяви, че прави впечатление, че в малките общини, където успоредно с президентския вот се избират кметове на общини и на кметства избирателната активност е много висока - около 70%. „Все още нямаме постъпили данни от големите областни градове към 17.00 часа, но и те към обобщението от 13 часа показаха, че избирателната активност е 25-30 процента, добави Троянов.

В община Добрич 30.34 на сто от избирателите пуснаха бюлетина за президент и вицепрезидент към 17 часа, съобщиха от Общинската избирателна комисия /ОИК/. На първия тур към същия час бяха гласували 34.2 на сто за държавен глава. Гласоподавателите в областния град днес дават своя вот само за президент и вицепрезидент, след като кметът на общината бе избран на 23 октомври. В ОИК няма постъпили жалби за нарушения.