Био фестивал на изложението на Добрички панаир
Био фестивал на изложението на Добрички панаир / Добрички панаир
Заместник-министърът на земеделието Янко Иванов ще бъде специален гост на откриването на 26-ото Международно изложение „Селското стопанство и всичко за него”. Панаирът ще се проведе в периода  28 – 31 август в СК „Простор” - Добрич.

90 фирми ще участват в поредното издание на изложението, съобщиха организаторите от Добрички панаир АД.

Добрички панаир организира био фест в рамките на земеделското изложение 

Ще бъде представена едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, препарати за растителна защита, семена и посадъчен материал, резервни части, масла и смазочни материали, автомобили.

Интерес проявяват фирми, предлагащи етерично - маслени култури към които все повече земеделци в Добруджа се насочват, както и техника за обслужването им.

ОИЦ-Добрич със свой щанд на селскостопанското изложение

Организаторите отчитат  25%  ръст на фирмите,  които за първи път ще се представят на изложението. Директно участие са заявили фирми от Гърция, Турция, Украйна и Румъния.

В дните  28 и 29 август ще се проведе  Съвместна инициатива на Сдружение „Черноморски център за развитие“, Добрички панаир и Сдружение „Маре Нострум“, Румъния в реализирането на проект „Румъно- Българска органична предприемаческа мрежа“ по програма Интерег Румъния- България. Целта на мрежата е да организира и промотира производители и дистрибутори на биологични храни от двете страни като им даде възможност да участват в различни национални и международни   форуми изложения, панаири и фестивали, представяйки себе си и  Добруджанския регион с неговата биологично чиста продукция.

Устойчивостта на мрежата се гарантира и от интернет платформата, в която всеки производител ще има възможност да излага продукцията си, както и да получава актуална информация за действащите национални и международни регулации.

Инициатива е и двудневният фестивал „Даровете на природата“, по време на изложението на Добрички панаир. Фестивалът ще е среща на производители на био продукти от Добричкия регион и област Констанца. Предвиждат се работилници за деца, дегустации с участие на румънски и български ресторантьори, семинари по сертифициране на био продукти, актуални програми и потенциални инвеститори за финансиране на биопроизводство.

На официална вечеря ще бъдат връчени наградите на Добрички панаир АД.