Нови школи и зимна занималня предлага читалище Й.Йовков
Нови школи и зимна занималня предлага читалище Й.Йовков / Дарик Добрич

Нови школи и занимални предлага от тази учебна година Народно читалище "Йордан Йовков", съобщи за Дарик секретарят на институцията Сашо Серафимов. Поради завишения интерес се възстановява класът по акордеон, и се създава нов - за обучение на синтезатор. Нов литературен клуб за творческо писане ще заработи от ноември в читалището. Негов ръководител ще бъде преподавателката по български език и литература Генка Петрова. Първата сбирка е на 5 ноември /събота/ от 11 до 12.30 ч.. Тогава ще бъде определено кога ще се провеждат срещите на младите писатели. От читалището обещават да организират за членовете на клуба посещения на литературни премиери и други културни събития. Таксата е 20 лева месечно.

Читалище "Йордан Йовков" има и друга нова инициатива - през зимната ваканция за учениците ще се предлагат платени ежедневни занимания с възможност за посещение на всички школи, компютърната зала и библиотеката, за да се осмисли свободното време на учениците. Зимната детска занималня ще работи от 8.00 до 17.30 ч. всеки ден. При интерес такива занимания ще се организират и за пролетната ваканция, допълни Серафимов.

Новата учебна година тръгна трудно заради кризата и невъзможността на семействата да отделят средства за извънкласни занимания на децата, коментира секретарят на читалището. Въпреки това, всички школи работят и не се е наложило закриване на някои от тях, допълни той.