море
море / Веселин Максимов
Телата на трите деца, удавили се в морето край Дуранкулак, са открити и разпознати, съобщи кметът на Шабла Мариян Жечев. Момчетата са открити на около километър в южна посока от мястото на инцидента, предаде БТА.
 
Вчера на неохраняем плаж изчезнаха три деца от село Спасово. Четири деца на възраст между 12 и 15 години влезли в морето, но само едно от тях излязло на брега. На мястото на инцидента пристигнал спасителят от охраняемата зона, но трите деца повече не били видени в морето. Екипите на граничната полиция и района за управление на МВР в Шабла също не успели да открият децата. По информация на кмета на село Спасово Андреан Симеонов, децата са били на плаж в къмпинг „Космос“ с родители. В търсенето им участваха полицаи и родителите на всички изчезнали деца. Рано сутринта бе претърсен шабленския бряг.

От два дни в Крайморска Добруджа духа силен североизточен вятър, който образува големи вълни в морето и прави плуването опасно, а на места и невъзможно. На плажа на къмпинг „Добруджа“ в Шабла вчера бе издигнат червен флаг и летовниците не влизаха във водата. А днес силният североизточен вятър продължи да духа.