Най-дълъг метъл концерт на Калиакра рок фест
Най-дълъг метъл концерт на Калиакра рок фест / netinfo
В рок столицата Каварна днес пристигат Manowar, които утре ще открият Калиакра рок фест. Джоуи Ди Майо и компания са заявили, че ще поставят поредния рекорд в България – за най-дълъг метъл концерт. Кралете на метъла ще направят генерална репетиция с оркестър и хор на софийската филхармония, с които ще изпълнят няколко парчета в шоуто си.

За първи път в Каварна ще стъпи рок легендата Алис Купър, който реши да стартира тазгодишното си турне именно в крайморския град. Броени дни преди пристигането си той заяви, че е подготвил толкова силно шоу, че никой не би посмял да стъпи след него на сцената. Концертът на легендата на няколко поколения рокаджии е в неделя. Звездата бе в България и през 1998 година. Очаква се Купър да поиграе голф на игрището "Блек сий рама" край Каварна.

Третото издание на Калиакра Рок Фест, което ще се проведе на 5, 6 и 7 юли, отново ще събере на едно място едни от най-големите имена от световната рок сцена. Фестът ще бъде открит на 5 юли с концерта на MANOWAR, които гостуват за втори път в морския град. Подгряваща група на металните крале ще бъдат HOLYHELL. SIXTH SENSE пък ще свирят преди Алис Купър. Калиакра рок фест, който за кратко време успя да се наложи като един от най-големите рок - фестивали не само в България, но и на Балканския полуостров, ще завърши на 7 юли с грандиозен концерт на IN FLAMES и SLAYER.

Организаторите на мащабното събитие, споделиха, че барабаните за Slayer, пристигат от Карлсруе (Германия). Техническите изисквания за тях са толкова високи, че на Балканския полуостров никой не е успял да ги покрие, което наложило специалния им трансфер от германския град до Каварна. Носителите на две награди Грами в категорията "Best Metal Performance", пристигат у нас в деня на концерта.

За първи път в България ще пристигнат шведите от In Flames, които също се заканват да впечатлят родните фенове, дори и само като съпорт на Slayer на 7-ми юли.