/ Дарик Добрич, архив
Приключи общинският етап на ученическите игри. От 15.00 часа в голямата заседателна зала на Община Добрич ще бъдат наградени победителите от отделните спортове и ще бъде обявено комплексното класиране по училища. Събитието е най–масовото състезание, организирано от Общината с помощта на сдружение „Училищен спорт, туризъм и младежки дейности – Добруджа“.

Участниците в продължение на три месеца се състезаваха в осем вида спорт: тенис на маса, шахмат, бадминтон, лека атлетика, баскетбол, волейбол, хандбал и футбол. В оспорваните срещи са участвали 133 отбора с 1294 състезатели. Победителите ще бъдат наградени с купи и грамоти.

Статистиката сочи, че в сравнение с ученически игри, организирани от Община Добрич в минали години, има запазване на броя участващи отбори и състезатели. Целта на организаторите е да се стимулират ръководствата на училищата и учителите по „Физическо възпитание и спорт“ да търсят повече и по-добри изяви в спортните зали, както и да се превърне училищния спорт в достъпен за всички ученици.