Наградиха заслужили червенокръстци по повод празника на БЧК
Наградиха заслужили червенокръстци по повод празника на БЧК / Дарик Добрич

"Дейността на червенокръстците е символ на духовното и културно развитие, особено ако разглеждаме тази доховност като показател за по-голяма човечност. В този смисъл нашият празник по един своеобразен начин отразява и пречупва идеи и събития, които са насочени към повече хуманност, милосърдие и солидалност между хората". Това заяви в празничното си слово председателят на ОС на БЧК – Добрич Любомир Сивков по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

„Няма друга кауза, която по такъв безспорен и убедителен начин да обединява над 250 милиона души по света” – подчерта Сивков. Той припомни още, че днес заедно празнуват 3 944 членове и 433 доброволци към БЧК в Добричка област, както и 138 членове на младежката червенокръстка организация и 430 млади доброволци в региона.

Председателят на ОС на БЧК - Добрич получи званието „Заслужил деятел на БЧК”. Със същото звание бе удостоен и Веселин Димитров – трети мандат член на Областния съвет и управител на радио „Добруджа”.

Наградиха заслужили червенокръстци по повод празника на БЧК
netinfo

 

 

Ето и останалите отличени:

За активна и дългогодишна червенокръстка дейност :

1. Д-р Младен Дончев – доброволец на БЧК

Д-р Дончев е анестезиолог в МБАЛ Добрич и лицензиран лектор по ПДП към ОС на БЧК. Като доброволец на БЧК и лектор по ПДП участва активно в дейностите на БЧК и има принос за положителното развитие на организацията.

2. Тодорина Господинова Петкова – член на ДЕРБАК Добрич

Тодорина Петкова е от първите членове на ДЕРБАК Добрич. Психолог по образование, активно участва във всички обучения на областно и национално ниво и учебно-тренировъчни занятия.

3. Д-р Георги Михайлов - член на ДЕРБАК Добрич

Д-р Георги Михайлов е ветеринарен лекар, един от първите членове на ДЕРБАК Добрич. Активно участва във всички дейности на ДЕРБАК.

4. Димитрина Желева – председател на Общ. организация на БЧК Крушари.

Д. Желева е директор на дирекция хуманитарни дейности в община Крушари. Втори мандат е председател на общинската организация и е с принос за развитието й.

5. Мелекбер Абил – председател на Общинска организация на БЧК Тервел.

М. Абил е медицинска сестра по професия. Дългогодишен доброволец на БЧК, трети мандат е председател на общинската организация и е с принос за развитието й.

6. Теодора Стефанова Василева – доброволец на БЧК.

Т. Стефанова е възпитател в СОУ „Н.Й.Вапцаров” гр. Генерал Тошево. Активен доброволец на БЧК и с принос за развитието на БМЧК клубовете в Генерал Тошево.

За активна доброволческа дейност в БМЧК Добрич:

1. Ивелина Тинева  - областен координатор на БМЧК Добрич,  ученичка в ЕГ «Гео Милев» 12 клас. И. Тинева благодарение на организаторските си качества е с принос за развитието на областната организация  на БМЧК.

2. Айлин Ахмедова  – доброволец на БМЧК Добрич,  ученичка в ЕГ « Гео Милев»  11 клас. Активно участва в дейностите на БМЧК.

3. Светлана Василева Дичева – доброволец на БМЧК Добрич, ученичка в 11а клас на СОУ «Димитър Талев» Добрич. Активно участва в дейностите на БМЧК.

4. Евтим Петров Иванов – доброволец на БМЧК Добрич, ученик в 12в класс на СОУ «Димитър Талев» Добрич. Активно участва в дейностите на БМЧК.

5. Айлин Айредин – доброволец на БМЧК Тервел, 11 клас в ПГТО «Дочо Михайлов» Тервел. Активно участва в дейностите на БМЧК.

6. Илис Сали – доброволец на БМЧК Тервел, 11 клас в ПГТО «Дочо Михайлов» Тервел. Активно участва в дейностите на БМЧК.

7. Кристина Валентинова Христова – доброволец на БМЧК Генерал Тошево, ученичка 12 клас в СОУ «Н.Й.Вапцаров» гр. Г. Тошево. Активно участва в дейностите на БМЧК.

Тази година Световният ден на червения кръст и червения полумесец преминава под мотото „Моята червенокръстка история". По този повод в деня на празника своите лични червенокръстки истории споделиха  18-годишната Айлин Мехмедова, ученичка от ЕГ „Гео Милев” в Добрич,  73 –годишната Милка Тонева от Тервел и дългогодишната журналистка и доброволка към БЧК Марияна Иванова.