Набират помощи за бедстващите, настанени в зала Добротица
Набират помощи за бедстващите, настанени в зала Добротица / Дарик Добрич

43-ма бедстващи хора от Добрич вече са потърсили подслон в зала "Добротица", където общината осигурява място за пребиваване след пороя, залял града. От тях 16 са деца. Доброволци от Българския червен кръст посрещат нужаещите се. Осигурени са одеала, машина за топла и студена вода, казаха за Дарик от организацията.

Дошлите хора имат нужда от прибори за хранене и суха или консервирана храна, а за децата - пелени, топли дрехи и чорапи. Нужни са и обувки за деца и възрастни, както и бельо. Даренията трябва да се правят на място в зала "Добротица", уточниха от БЧК.

Разкрит е национален номер 1466 за всички мобилни оператори, на който се набират финансови средства за пострадалите от наводненията, като всяко обаждане или SMS е на стойност 1 лев.

Набират помощи за бедстващите, настанени в зала "Добротица"
netinfo

Пред Дарик потърпевшите разказаха, че идват предимно от квартала по бул."Русия" до Автогарата. Къщите им са наводнени, някои са останали без покриви. "Събудихме се около 1 часа през нощта и се озовахме във вода. Бързахме да изнесем немощните и децата", споделиха мъжете. Те смятат, че вечерта ще дойдат още хора в зала "Добротица".

Набират помощи за бедстващите, настанени в зала "Добротица"
netinfo