мотор мотористи
мотор мотористи / morguefile.com
С мотошествие по улиците на Добрич членовете на добричките мотоклубове „Орлите”, „Скития минор” и „Добруджански братя” ще закрият официално мотосезон 2018. Сборният пункт е от базата на МК „Орлите” на ул.”Бойчо Огнянов” 6 в 11.00 часа, съобщи за Дарик председателят на клуба Любен Цонков. След  демонстративната обиколка  в Добрич, мотористите ще се отправят към „Фиш-Фиш” в курорта Албена, където са предвидени  много забавления и рок изпълнения. 

Мотоциклетистите ще покажат състезателни умания в игри като „Яйцето на орела”, „Бавно каране” и „Мото дартс”. За първи път пред публика ще излезе новосформираната рок група от Добрич „Крийп”, както и групата „Кашмир” от Варна, разказа Любен Цонков. За участие в събитието са поканени мотористи от цялата страна.

Голямата амбиция на членовете на МК „Орлите”  е да организират ежегоден мотосъбор и да изградят писта за мотокрос в Добрич, сподели още Цонков. Мотористите вече имат съгласието на общината , но тепърва ща се обмисля къде да бъде отреден подходящ терен. 

Според  Любен Цонков любовта към моторите остава за цял живот.  „Който веднъж се е докоснал до мотоциклета, не може да забрави това преживяване. Ускорението на пътя, полъхът на вятъра, наклоните в завоите, чувството за свобода са неща, които не могат да се сравнят с нищо друго” – посочи председателят на МК „Орлите”.