Момчетата от ужасната катастрофа по пътя Добрич-Албена са отивали на плаж
Момчетата от ужасната катастрофа по пътя Добрич-Албена са отивали на плаж / netinfo
"Намерихме автомобила усукан около едно орехово дърво, като задната част бе изхвърчала на около 15 метра в нивата. Двама от загиналите младежи са били вътре в колата, а едния – е бил изхвърлено на 2-3 метра с разкъсани долни крайници. Много трудно разрязахме автомобила и го изтеглихме с лебедка." Това заяви пред Дарик шефът на "Гражданска защита" Живко Гочев. 

Три момчета загинаха в ужасна катастрофа по пътя Добрич – Албена, между селата Стефаново и Славеево. Трагичният инцидент е станал между 12.30 и 13.00 часа. Двама младежи са ранени и са настанени в добричката болница, в отделенията по неврохирургия и ортопедия. Няма опасност за живота им, съобщиха от лечебното заведение.

Всичките петима са пътували с тъмносив фолксваген „Пасат” с добричка регистрация. Колата се е движила по прав участък и се е блъснала последователно в две крайпътни дървета от дясната страна на шосето. Вероятно скоростта е била несъобразена. На мястото са пристигнали два екипа на „Бърза помощ”, полицаи и служители на „Гражданска защита”.  Последното от телата е било извадено почти два часа след зверската катастрофа. То е било на шофьора. По предварителна информация загиналите и ранените са по на 19 години.

Предполага се, че момчетата са били зрелостници и са учили в един клас в училище "Любен Каравелов". В останките от автомобила са намерени вещи за плаж.