Млади хора протестираха против скъпотията и липсата на препитание
Млади хора протестираха против скъпотията и липсата на препитание / Дарик Добрич

Около 50 добричлии, предимно млади хора, протестираха в центъра на Добрич против поскъпването на живота. Шествието, организирано във Фейсбук, тръгна от пл.”Свобода” и премина по пешеходната зона до подлеза на парка.

Хората скандираха „Протестът е за вас, елате с нас!”, „Не на ниските заплати”, „Не на монопола”, „Искаме да живеем в България”, „Искаме промяна”. Добричлии протестираха срещу високите цени на лекарствата, тока, водата, бензина, срещу картелните споразумения и монополистите, против обедняването на населението и липсата на препитание.

Млади хора протестираха против скъпотията и липсата на препитание
netinfo

„Излязохме на улицата заради това, че най-ценният ресурс на България – младите хора, напускат страната, защото нямат реализация тук. Това постигнахме след 20 години преход”, заяви Станислав Жеков – координатор и председател на студентската секция на Национално движение „Достойни за България”, което днес организира протести и в други градове. Жеков уточни, че това е неправителствена организация, създадена преди 2 години и не трябва протестът да се политизира. В същото време на проявата бяха забелязани лидерите на БСП-Добрич Владимир Калчев и на „Атака” Атанас Атанасов. Те обаче заявиха, че присъстват като граждани, а не като политици.

От „Достойни за България” организират втори протест на 1 ноември – Деня на народните будители. Младите хора искат да го подготвят по-добре и се надяват тогава да се съберат повече протестиращи. Стана ясно, че днешният протест е бил подкрепен във Фейсбук от 500 души, но на улицата излязоха само 50.

Млади хора протестираха против скъпотията и липсата на препитание
netinfo