Младежи от Добрич  участваха в панаир на тренировъчните фирми
Младежи от Добрич участваха в панаир на тренировъчните фирми / ЧПГТП „Райко Цончев“ - Добрич

Ученици от 10 клас на Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев" в Добрич представиха своето учебно предприятие „Канела“ на Международния панаир на тренировъчните фирми в Пловдив.

"Канела" е кафе-книжарница, създадена по идея на десетокласничките Асения, Елис и Янина, които се обучават в профил "Предприемачество" в гимназията. Момичетата успяха да се запознаят с дейността на институции, като Агенция по вписванията и НАП, да се запознаят с документацията, свързана с регистрация на предприятие, да открият банкова сметка, да извършват покупки и продажби, да осъществят контакт с други учебни предприятия, както на национално, така и на световно ниво.

Те имаха възможност да покажат и креативност при изработката на уебсайт - www.kanelart.weebly.com и рекламни материали, като брошури, каталози, визитки, календарчета и др.

Кафе-книжарницата е единственото учебно предприятие от Добрич, представено на панаира.

Тази форма на обучение помага да се подобри подготовката на учениците за бъдещи мениджъри, като им предоставя възможност да се доближат до реалните условия за работа, посочват от гимназията. Подготовката в учебно предприятие предлага интегрирано обучение по икономика, компютърни умения, бизнес администрация, роден и чужд език.

Младежи от Добрич  участваха в панаир на тренировъчните фирми
netinfo