Община Добрич: В детските ясли има места за всички желаещи
Община Добрич: В детските ясли има места за всички желаещи / Дарик Добрич
Кметството излезе с уточняваща информация за класирането за детски ясли
Във връзка с многобройни запитвания Община град Добрич заявява, че първото класиране за детски ясли, публикувано на 10 юни 2017 г. е за деца, посочили като начална дата за участие в класирането месеците септември, октомври, ноември и декември 2017 г. След приключване на записването ще последва обявяване на свободните места и ІІ-ро класиране за тях, се казва в съобщение на фейсбук страницата на общината.
 
Желаещите да посещават детска ясла през 2018 г. ще участват в следващи класирания, след обявяване на свободните места, без да е необходимо да подават ново заявление. В този случай за начало на класирането трябва да се посочи месец предшестващ месеца, в който детето ще започне реално да посещава детска ясла.
 
Подаването на заявление в по-ранен етап дава информация на общината за броя на всички деца, желаещи да посещават детска ясла за цялата учебна 2017 – 2018 г., за да осигури достатъчно места.
 
Община град Добрич уверява всички родители, че разполага с необходимия капацитет в детските ясли на град Добрич, за да осигури прием на всички желаещи.
 
Високият процент (89%) на класираните по първо желание деца е доказателство, че електронната система работи адекватно.
 
С цел предотвратяване на разпространяването на невярна информация Община град Добрич моли всички заинтересовани лица да се обръщат за разяснения към компетентните лица.