Има свободни места в детските ясли в Добрич след първото класиране
Има свободни места в детските ясли в Добрич след първото класиране / Дарик Добрич
Свободни места обаче има и всички желаещи ще бъдат приети, категорични са от общината
325 деца са кандидатствали за пирем в детскиет ясли на Добрич. От тях са класирани 275. Това обаче не означава, че 50 деца са некласирани, обяви зам.-кметът д-р Емилия Баева. Тя обясни, че са класирани децата, които са заявили начало на приема до края на октомври месец. Тези, които са заявили прием през ноември, декември 2017 г. и  януари и март 2018 г. няма как сега да бъдат класирани и да заемат местата на деца, които искат да посещават ясла още през септември, уточни д-р Баева. 

Така според разчетите на общината има само пет неприети деца  сред тези, които са пожелали приемът да е до 31 октомври. Едното от неприетите деца е кандидатствало за прием в детска ясла №5, а останалите - за детска ясла №4 и двата й филиала в  ЦДГ№ 26 и ЦДГ №29. В тези две детски ясли – с номера 4 и 5 няма свободни места след първото класиране. Свободни места обаче има в детските ясли с номера 1, 2, 3 и 6.

„Ежемесечно при наличие на  свободни места в яслите и желаещи за тях, ще продължаваме да правим класиране. Свободни места в яслите има и аз мисля, че всички деца, желаещи да посещават детска ясла в Добрич ще намерят място” – категорична бе зам.-кметът д-р Баева.