Мариан Желев представя последния си роман в Добрич
Мариан Желев представя последния си роман в Добрич / Дарик Добрич

Последният роман на добричлията Мариан Желев ще бъде представен в родния му град. Премиерата започва в 17.30 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе". Това е петата прозаична книга на автора, след добре познатите на читателите "Свлачище", "Малката действителност", "Сбогом, България" и "Катастрофа".

Новият роман на Желев се казва "Жив" и излиза с логото на издателство "Български писател". Той е силно автобиографичен, психологически текст, четивен и интересен, разказа за Дарик Драгомил Георгиев, който ще го представи пред публиката. Книгата е на съвременна тема. Разказва за писател, който работи като шеф на фирма - строителен предприемач. След инцидент, в който за малко да се удави и е спасен по чудо, той се връща в живота си за преоценка и преосмисляне.

Мариан Желев е роден в Добрич, но от 1999 г. живее във Варна. Член е на Съюза на Българските писатели от 2003 година. Съосновател на клуба на младия писател към организацията. Носител е на първа награда от националния конкурс "Рашко Сугарев" в Пловдив за къс разказ от млад автор през 2005 година, както и на втора награда за къс разказ в Лом на името на "Кръстьо Пишурка".

Първият роман на автора - "Свлачище" (1999) е носител на наградата "Златен Пегас" в Хасково за дебютна книга през същата година, както и наградата на Сдружението на писателите - Добрич.