Купи мартеница- помогни на дете
Купи мартеница- помогни на дете / netinfo
Движение “Заедно за децата” съвместно със Сдружение “Св.Мина” организират благотворителна продажба на мартеници и поздравителни картички.
Това е второ по ред мероприятие от инициативата “Да помогнем на дете в неравностойно положение”, която двете организации стартираха в края на миналата година с Благотворителен Коледен базар.

Събраните тогава средства в размер на 1500 бяха оползотворени за нуждите на Дом “Дъга” в Добрич, припомнят от „Заедно за децата”. С тях бяха закупени спални комплекти, пътеки, прибори за хранене, памперси и матраци за част от детските легла.

Този път добричките майки организират продажба на ръчно изработени мартеници и поздравителни картички по повод 1-ви март. Средствата отново ще бъдат предоставени в полза на дом “Дъга”.

От движение “Заедно за децата” апелират за подкрепа към всички добричлии. За целта мартеници могат да се закупят от пункта, разположен на ъгъла на бул.”25ти септември” и ул.”България”.

Неправителствените организации плануват и провеждането на Великденски Благотворителен базар, чиято цел отново е подпомагане на деца в неравностойно положение.