Културен афиш
Културен афиш / netinfo
Филмът на Христо Бакалски „Защо точно България” ще бъде представен в киноклуб „Икар” тази вечер от 19.30 часа. Лентата разказва за историята на едно семейство, която може да бъде огледало за развитието и състоянието на обществата, в които се случва.

След прожекцията е предвидена среща с творческия колектив, създал филма. Това са режисьорът Христо Бакалски, продуцентът Владимир Андреев, актрисата Евелина Станишева, музикалният оформител Мариана Вълканова. Проявата е организирана от община Добрич и киноклуб „Икар”. Входът е свободен.

Премиера на сборника пиеси „Запазено място” от Димитър Атанасов ще се състои от 18.00 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков”. Книгата ще бъде представена от доц.Владимир Янев. На срещата ще присъстват членове на Международната организация на писателите ПЕН-клуб, в която е членувала и Дора Габе. Организатори на премиерата са Сдружението на писателите, читалище „Йордан Йовков” и община Добрич.

В Двореца край Балчик ще бъде открита изложба от традиционния пленер „Двореца между морето и небето”, който приключва днес. Изложбата с платна на известни наши и чуждестранни творци ще бъде представена в 18.00 часа в галерия „Тихото гнездо”.