Културен афиш
Културен афиш / Дарик Добрич

Моноспектакълът "Ти си жена, аз съм мъж – желанията ни са еднакви" с участието на Николай Урумов ще бъде представен от 19.00 часа в камерна зала на ДТ"Йордан Йовков".

От 18.00 часа в Огледална зала "Нели Божкова" концерт ще изнесе Дамски камерен хор при храм "Свети Атанасий" - Варна. Диригент е Евгения Григорова. В програмата са включени произведения от световната хорова класика.

Продължава Международният фестивал на военното кино "Озеров", посветен на 70-годишнината от края на Втората световна война. В Регионална библиотека "Дора Габе" днес ще бъде представен филмът "Брестката крепост" на режисьора Александър Кот. Лентата представя битката при едноименната крепост, понесла първия удар на фашистите през 1941г.  Историята е представена през очите на 15-годишния Саша Акимов, един от малцината оцелели в боя. От 16.00 часа добричките зрители ще могат да видят и комедията "РПП - Режим на пълно потапяне" на Евгений Барханов. Филмите се прожектират на руски език - без превод и субтитри. Входът е свободен.