Куклените актьори репетират на студено, готвят нов спектакъл
Куклените актьори репетират на студено, готвят нов спектакъл / netinfo
Нов спектакъл подготвя трупата на Куклен театър „Дора Габе”, съобщи за Дарик директорът на театъра Петър Петков. Избраното заглавие е „Слънчев лъч” от румънския автор Александър Попеску.

Сценографията е на Веселин Нанев, музикалното оформление на Детелина Захариева. В ролите ще видим актьорите Румен Куртев, Димитър Ялнъзов, гост – актрисата Димитрина Славова и младото попълнение в трупата Милослава Демирева, която с този спектакъл ще направи дебют на добричка сцена.

„ Слънчев лъч" е пиеса за приятелството, любовта и самотата” – коментира Петър Петков. Той обаче не се ангажира с точна дата за премиерата, заради условията, в които са принудени да репетират актьорите.

Кукленият театър в Добрич се отоплява изцяло на газ и заради газовата криза в момента са спрени всички представления. Повече от 2000 лева са загубите за трупата до момента от неиграни спектакли, изчисляват от ръководството на театъра.

Репетициите обаче продължават. Освен за новата пиеса, куклените актьори се подготвят и за участие в три театрални фестивала в Турция, които ще се проведат до края на март.