Кукленият театър показва за първи път спектакъла „Магия за злато”
Кукленият театър показва за първи път спектакъла „Магия за злато” / netinfo

Кукленият театър в Добрич ще представи предпремиерно новия си спектакъл „Магия за злато” от 9.30 и от 10.45 часа. Постановката е по текст на родената в Добрич писателка Весела Николова-Фламбурари. Тя е завършила „Актьорско майсторство за куклен театър” в НАТФИЗ ”Кр. Сарафов”, а „Магия за злато” е една от приказките и за театър, появили се на книжния пазар през 2009-а година.

Сценичната адаптация на текста е реализирана от режисьора Даниела Христова, сценографите Христина Недева и Христина Стоилова и актьорския екип на ДКТ”Дора Габе”.

Приказната история е пресъздадена с марионетки, изработени в столичното студио на Веселин Анев. За да се реализира успешно спектакълът „Магия за злато” Веселин Анев проведе в Добрич курс за водене на марионетки, в който се включиха актьорите Велма Кирова, Ренета Николова, Мирослава Демирева, Румен Куртев и Димитър Ялнъзов.

Кукленият театър показва за първи път спектакъла Магия за злато
netinfo

От години  в кукления театър в Добрич децата не са имали възможност да се докоснат до магията на марионетките - най-сложната система кукли, споделя директорът на културната институция Петър Петков.

Утре -19 септември от 10.00 часа спектакълът отново ще се играе предпремиерно, а официалната премиера е насрочена за 18.00 часа.