Константин Проданов и Милко Пенчев по време на срещата си с добричлии
Константин Проданов и Милко Пенчев по време на срещата си с добричлии / Дарик Добрич
Лидерът на АБВ призова за по-активна държава, за социална справедливост и солидарност
Промяната започва от нас. Ние променихме себе си и сега имаме моралното основание да искаме доверието на хората, за  да променим държавата. Това заяви в Добрич лидерът на партия АБВ Константин Проданов. Той се срещна с добричлии, за да представи листата с кандидатите за народни представители на коалиция „АБВ – Движение 21” в Добрички избирателен район и приоритетите на коалицията в бъдещ управленски мандат.

„Идеята за възраждането, за съзиданието на България отново е много по-актуална отвсякога, това е и нашата амбиция – да променим коренно страната, да я направим по-различна от това, което е в момента” – каза Проданов и подчерта : „Говорим за истинска промяна, а не за тая параванна, фасадна подмяна, която през четири години и по-често ни се сервира, въртят се идни и същи хора, едни и същи схеми, едни и същи далавери. На това трябва да се сложи край веднага. Ние като политическа формация зададохме много позитивен тон в това отношение, ние първо променихме себе си. Цялото ръководство на АБВ доброволно даде път на нови, млади, необременени хора, с енергия, заряд, без зависимости, със солидна професионална биография и авторитет”.

Лидерът на АБВ подчерта още, че промяната е битка, която трябва да се води всекидневно. В Добрич тази битка според  думите му ще се води от „хора от региона, сред които няма парашутисти, продавачи на илюзии, строители на въздушни кули, на нагънати магистрали и такива, които ще слугуват на големите началници по собствените си признания, защото този унизителен слугинаж пред чужди интереси ни докара до тук и България загуби достойнството си. На този типаж хора ние предлагаме хора с почтеност, авторитет, със собствана професионална биография и управленски  опит, хора , които не просто знаят проблемите на региона, но и как да ги решат. Това е отборът, който ще води тази битка за възраждането на Добрич, а от там и за възраждането на България” – заяви Проданов, визирайки членовете на кандидат-депутатската листа на коалицията.
 

Константин Проданов и Милко Пенчев по време на представянето на кандидат-депутатската листа на коалиция "АБВ - Движение 21"
Дарик Добрич


Пред присъстващите на срещата в Огледална зала „Нели Божкова” Константин Проданов сподели, че Добрич е град, с който е неразривно свързан. „Това е градът на майка ми, на дядо ми и баба ми, половината ми род е от тук, аз самия съм прекарал голяма част от детството и младостта ми тук” – върна лентата на спомените политикът. Пред земляците си той очерта основните приоритети в управленската програма на коалиция „АБВ – Движение 21”:

„За нас са важни левите ценности. В основата на всяка политика трябва да стои човекът, неговото благосъстояние, водещи трябва да са солидарността, социалната справедливост, родолюбието. За нас лявото означава много по-активна държава, която ще инвестира, ще задава посоката на развитие, ще създава работни места, високотехнологична индустрия и земеделие” – заяви лидерът на АБВ. Той бе категоричен, че е нужна промяна в данъчната система – да бъде премахнат плоският данък и да се създаде отново прогресивна система с необлагаем минимум, защото това е социално справедливо и икономически издържано. Доходите в България са драстично ниски и умишлено биват задържани чрез целенасочена държавна политика и това граничи с национално предателство. Минималната работна заплата може и трябва да нараства, каза още Проданов.Той подчерта, че здравеопазването и образованието са сфери, в които пазарът няма място и затова коалицията ще залага на тезата по-малко пазар в образованието, по-малко пазар в здравеопазването.

Благодарности за доверието и подкрепата изрази пред присъстващите водачът на кандидат-депутатската листа на коалиция „АБВ – Движение 21” в Добрич Милко Пенчев. „Осъзнавам отговорността, която поемам и която с всеки изминал ден става все по-голяма. Всички ние поемаме отговорността да решаваме местните проблеми на всяка една община в региона” – каза Пенчев и даде за пример конкретен казус, при който чрез досегашното представителство на АБВ в Народното събрание проблемът с достъпът на местните хора от с.Българево до местността Болата  вече е решен. На среща с жителите на Шабла пък местните хора са поставили проблеми, свързани с къмпинга и с лечебната кал, а от коалицията са поели ангажимент за разрешаването им.
 

Константин Проданов и Милко Пенчев по време на срещата си с добричлии
Дарик Добрич


„Виждам в лицето на Движние 21 една сериозна подкрепа и партньорство, радвам се, че успяхме да създадем екип и колектив от хора, че сме единни, че можем да си помагаме и най-важното, че можем да постигаме това, за което сме се събрали” – заяви Милко Пенчев при представянето на кандидат-депутатската листа на коалицията в Добрич.  

„Най-големият враг на хората е апатията. Пасивната позиция води до възпроизвеждане на този хаос и това статукво, което имаме” – припомни от своя страна Константин Проданов. Той призова добричлии и останалите българи: „На 26 март не трябва да отидем за гъби или да си останем вкъщи, а с гласа си да заявим активно, че искаме промяна. Когато тази промяна се случи, когато получим вашето доверие, ще можем  заедно да работим за едно по-добро бъдеще на България такава, каквато искаме да я има”.
 

Добрич, представяне на кандидат-депутатската листа на коалиция "АБВ - Движение 21"
Дарик Добрич