/ БТА
"Многократно Община Добричка е подавала сигнали до държавните институции за крайно лошото състояние на пътната отсечка Добрич-Лясково-Житница".

Това заяви кметът Соня Георгиева, която се присъедини към протестиращите по-рано днес граждани. 682 са регистрираните автомобили в Общината за осем населени места в района на проблемния пътен участък.

Десетки жители на осем села в Община Добричка протестираха заради лош път

Към тази цифра се добавят допълни бройки преминаващи автомобили, снабдителни превозни средства, в голям обем и селскостопанска техника. На този етап по думите на Соня Георгиева има само обещания от страната на държавата пътят да бъде ремонтиран, но не и реални действия.

„Изключително много големи проблеми както за земеделците, така и за жителите. Това вече е нетърпимо и смея да кажа, че е подигравка с жителите на тези населени места“, коментира Соня Георгиева.

В последното получено писмо от Областно пътно управление-Добрич е посочено, че пътният участък е предвиден за проектиране през 2023 година и за изпълнение - през 2024 г. Соня Георгиева подчерта, че критики „се изсипват“ върху нейния екип и кметовете на тези осем населени места - Козлодуйци, Лясково, Житница, Пчелник, Балик, Камен и Черна, но отговорността е на държавата, защото пътят е републикански.

БТА

Проведени са многобройни разговори с представители на последното служебно правителство, на сега действащото, резултат няма и според Соня Георгиева „хората са абсолютно прави да излязат на този протест

Припомняме, че състоянието на републиканския път Добрич-Лясково-Житница бе повод за протест. Десетки жители от осем села в Община Добричка протестираха с плакати, гласящи: "Искаме нормални пътища".

Отсечката е с дължина около 18 километра, а по думите на Никола Косев, учител в село Житница, не е ремонтирана основно от далечната 1961 година.
БТА/Агенция "Фокус"