дупки път
дупки път / БГНЕС
Жителите на осем села в община Добричка излизат на пореден протест с искане за спешен ремонт на третокласния път Лясково-Добрич. Участъкът е в плачевно състояние и вероятно е най-лошият в региона, коментира за Дарик кметът на село Житница Йордан Господинов. Очаква се в протеста да се включат стотина души от селата Козлодуйци, Лясково, Житница, Тянево, Камен, Черна, Пчелник и Крагулево.

Те ще застанат утре, 24 юли в 11.00 часа на пътя Добрич-Силистра, на разклона за Смолница. Намерението им е да предизвикат отклоняване на автомобилите по трасето за Лясково, за да покажат на шофьорите през какви дупки се налага да се движат живеещите в района.

Господинов сподели, че това не е първият протест с искане за ремонт на пътя Добрич-Лясково, който е с дължина 17 километра. От четири години настояваме за внимание, но не се предприемат действия, каза той. Преди изборите за Народно събрание получили обещание за цялостна рехабилитация, което не е реализирано. През 2016 г. жители на селата излезли на митинг пред Областна администрация, тъй като пътят е част от републиканската мрежа, отново без резултат.

Господинов обяви, че са готови да предприемат и по-крайни действия, ако скоро не започне ремонт на трасето.