Село Михайлово на пореден протест заради лош път
Село Михайлово на пореден протест заради лош път / снимка: Dariknews.bg

Жителите на старозагорското село Михайлово се събраха на пореден протест. Хората настояват да се вземат спешни мерки за рехабилитация на пътя между селата Ловец и Михайлово. Пътят бе разбит от тежкотоварните автомобили, превозващи камъни и чакъл при строежа на новата жп-линия между Калояновец и Михайлово, категорични са хората.

Проблемът в село Михайлово е от преди три години. Хората са писали до кмета на Стара Загора, областния управител и Министерството на транспорта. Досега обаче, не са взети никакви мерки, разказа пред Дарик Рени Николова от Инициативния комитет.

„Разрушеният път е свързан с ремонта на жп-линията. По него минаваха 40-тонни камиони, разнасяха инертни материали. Не знам какво ще стане от тук нататък. Има хора, които се заканват да легнат на линията", коментира Николова.

Хората от Михайлово се притесняват, че преди пътят да бъде оправен ще има пострадали. Случвало се е заради лошото състояние на пътя линейки да отказват да отидат до селото. Жителите смятат, че е възможно през зимата да спрат да им доставят хляб и хранителни продукти.

Други новини от Стара Загора