Ще ремонтират пътя между Преселенци и Сърнино
Ще ремонтират пътя между Преселенци и Сърнино / Дарик Добрич, Таня Топалова

Пътят между селата Преселенци и Сърнино в община Генерал Тошево ще бъде ремонтиран със средства от републиканския бюджет, съобщиха от добруджанската община. Спостановление на Министерски съвет, за превантивно поддържане на републиканската пътна мрежа в Северна България са осигурени общо 68 800 000 лева. От тях 3 500 000 лева са за път ІІІ-9701 Преселенци – Сърнино от км 24+400 до км 37+300.

В края на миналата година жителите на с. Сираково и околните населени места излязоха на протест и блокираха пътното движение заради трагичното състояние на пътната мрежа. Сред тях бяха председателят на Общинския съвет в Ген.Тошево Стелиян Стоянов и кметът на Общината Валентин Димитров, които дадоха дума да направят необходимото за осигуряване на средства за ремонт на пътя. На свой ред общинските съветници гласуваха на 10 декември 2015 г. Протестна декларация, която беше изпратена до Министър-председателя Бойко Борисов и до пет министерства и институции. Последваха множество посещения в министерства и институции, в резултат на които проблемът с осигуряването на парите за ремонта на непроходимия път са осигурени.

Очакванията са в най-близко време ремонтните дейности да започнат, като бъдат спазени всички изисквания за високо качество, уточняват от община Ген.Тошево.