/ Дарик Добрич
Николай Ангелов ще се кандидатира за четвърти управленски мандат
Като предизборна кампания определи внесеният до главния прокурор Сотир Цацаров сигнал от евродепутата Ангел Джамбазки за оказван натиск върху общински съветници от Балчик кметът на Белия град Николай Ангелов. Пред  Дарик градоначалникът отрече да е запознат с причината за недоволството от страна на група общински съветници от ВМРО – БНД и ГЕРБ, които напуснали редовна сесия на Общинския съвет през май тази година.

„Не ми е известно какво точно се е случило и защо се подават сигнали до прокуратурата. Не ми е ясно каква е причината общински съветници да напускат сесия на Общински съвет. Не съм заплашвал никога общински съветници, а специално с тези от ВМРО не съм разговарял от година, камо ли да ги заплашвам.

Живеем в правова държава, има сигнал до прокуратурата, надявам се, че след като приключи проверката някой ще има доблестта да се извини. Ако имаш доблест да подаваш фалшиви сигнали, когато се окаже, че те са неистина трябва да имаш доблестта поне да се извиниш. Г-н Джамбазки за 11-та година откакто съм кмет съм го виждал един път в Балчик” – коментира Николай Ангелов.

Ангел Джамбазки внесе сигнал до Цацаров за натиск над общински съветници в Балчик

Вчера, евродепутатът и заместник-председател на ВМРО – БНД Ангел Джамбазки сезира главния прокурор за оказван натиск и заплахи срещу общински съветници от Балчик, свързани с тяхната работа. Местните парламентаристи от ВМРО се оплакали на евродепутата, че  получавали предупреждения, включително и телефонни обаждания от трети лица със заплахи, че ще последват ответни реакции, ако не подкрепят докладни записки на кмета.

„Това е предизборна кампания,  изглежда хората вече нямат търпение”, категоричен бе пред Дарик кметът на Балчик. Той подчерта, че още през февруари е заявил намерението си да се кандидатира за четвърти управленски мандат. „Избрах февруари, защото тогава станах кметът, който най-дълго е управлявал Балчик в цялата история на града.

Моята задача е да продължавам да работя и да правя нещата, които съм планирал” – каза Николай Ангелов. По думите му най-вероятно и този път Инициативен комитет от граждани ще издигне кандидатурата му на независим кандидат за кмет.

Очакванията на кмета и представителите на туристическия бранш в Балчик са за един много успешен летен сезон. В момента Белият град е предпочитано място за почивка главно от българи и румънци. Традиционно Балчик се посещава и от много туристи от бившите съветски републики, скандинавци, чехи, поляци и унгарци.