Кметът на Балчик е на посещение в Южна  Корея
Кметът на Балчик е на посещение в Южна Корея / netinfo

Кметът на Балчик Николай Ангелов участва в състава на делегация от кметове и мениджъри, която тази седмица е на посещение в Южна Корея. Визитата е организирана от Асоциацията за партньорство между български и корейски общини, Корейската федерация на общините, Асоциацията на дружествата от леката промишленост, „Приватсистем” ООД, със съдействието на Министерството на икономиката и енергетиката и посолствата на двете държави.

Николай Ангелов ще участва в организираната кръгла маса между българската делегация и корейските институции, както и в подписването на търговско-икономическо споразумение за сътрудничество между двете страни.  Програмата на посещението предвижда и среща с Асоциацията на кметовете в Корея, на която Николай Ангелов ще презентира община Балчик.

От пресслужбата в община Балчик припомнят, че през месец август на посещение в града бе посланикът на Южна Корея Н.Пр. Ким Мионг-Джин, който изрази намерение за осъществяване на сътрудничество в областта на младежките дейности и спорта, както и в сферата на туризма.